Här är Sony Ericssons nya Playstation-telefon

Av: Peter Ottsjö

Publicerad:
Uppdaterad:

Tekniksajten Engadget: Vi är helt säkra på att den är äkta

Foto: Engadget

Hur länge har du hört ryktet om en Playstation-telefon?

Nu ser det ut att bli verklighet.

När SPELA! intervjuade Playstation-chefen Kaz Hirai för två år sedan skrattade han åt vår fråga om en Playstation-telefon.

– Var får du all information ifrån? Du behöver bättre källor. Jag vet inte riktigt vad en PSP-telefon från Sony Ericsson skulle göra.

Sen tog Iphone över världen.

Och nu sprids bilderna av just en Playstation-telefon tack vare tekniksajten Engadget. De skulle förstås kunna vara fejk – men Engadget är tvärsäkra på att det är äkta vara. ”Vi lovar, det här är Playstation-telefonen ni väntat så länge på”, skriver de.

Blandade bud

Sony själva verkar inte kunna bestämma sig – först påstod de att bilderna var fejkade. Sedan tog de tillbaka uttalandet.

Telefonen Engadget visar upp påminner om en hybrid mellan PSP Go och en smartphone i stil med Sony Ericssons Xperia. Ett skjutbart underrede rymmer de klassiska Playstation-knapparna och ett tryckkänsligt område i mitten.

Enligt Engadget har den en Qualcomm MSM8655-processor på 1 ghz, 512 mb ram-minne och rom på 1 gigabyte.

VG247 fyller i att konsoltelefonen har kodnamnet ”Zeus” och är baserad på PSP-teknik.

Världen väntar på PSP2

Dessutom rapporteras att telefonen lär använda version 3.0 av Googles operativsystem Android och innehålla en ”skräddarsydd Sony Marketplace” – vilket borde betyda en anpassad variant av Playstation Store.

Och Engadget tycks veta mer än de skriver. De tror att Playstation-telefonen kan få premiär redan 2010 men tillägger att ”2011 verkar mer realistiskt”.

I så fall kan det bli ett intensivt år för Sony. Förutom en eventuell PSP-telefon väntar världen på att de ska presentera PSP2. Bara häromdagen publicerade spelsajten Kotaku nya rykten som gör gällande att den får större skärm, HD-upplösning och – som andra redan hävdat – ett tryckkänsligt område på baksidan.

Publicerad: