Varför klär du ut dig till spelkaraktärer?

SPELA

Ett ögonblick... Jenni Källberg, 28, som ska cosplaya på Gamex

Foto: Rikard LB
Jenni Källberg, på bilden i Zeldas klänning, är en av Sveriges största cosplayare. Under Gamex hittar vi henne i Nintendos monter.

Du är en av Sveriges mesta och bästa cosplayare och har hållit på med det här i tolv års tid. Vad är det som driver dig? Varför klä ut sig till spelkaraktärer?

– Jag cosplayar helt enkelt för att jag tycker att det är roligt. Jag har spelat tv-spel ända sedan jag var liten och har alltid gillat att vara kreativ genom att sy, pyssla och illustrera så cosplay är ett bra sätt för mig att kombinera mina intressen. Dessutom tycker jag att det är roligt att klä upp mig som olika karaktärer och utmana mig själv när jag gör nya dräkter.

Du är väldigt mån om detaljerna, framförallt dina Samus Aran-kostymer är fantastiska. Hur står sig dina kreationer rent internationellt, tycker du?

– Tack! De dräkter jag gjort de senaste två, tre, åren är jag riktigt nöjd med och tycker att de står sig bra internationellt. Jag har fått en massa positiv feedback från folk runtom världen, vilket är jätteroligt!

Hur är det att cosplaya i Japan? Får du mycket uppmärksamhet?

– Fick ganska mycket uppmärksamhet ändå trots att jag hade en väldigt enkel dräkt (Peach). Det var roligt att se hur det var på Tokyo Game Show och framförallt att se och träffa andra cosplayare där.

Vem är du utklädd till på Gamex?

– Kan tyvärr inte säga vem jag ska vara utklädd till innan Gamex, det jag kan säga är att det är en Nintendo-karaktär, jag kommer att stå vid Nintendos monter alla dagarna.

Finns det någon spelkaraktär du ännu inte gjort, men som du skulle vilja göra?

– Det finns massor med karaktärer som jag skulle vilja göra, men jag hinner tyvärr inte att göra mer än mellan en och tre dräkter per år. Några av dom som jag skulle vilja göra är Gwendolyn från ”Odin sphere”, Momohime från ”Muramasa”, Nina från ”Breath of fire II”, moogle, Kerrigan med mera. Vi får se vilken nästa dräkt blir.

Till sist, vad önskar du mest av allt just nu?

– Umeboshi-chips från Japan, dom är så sjukt goda. <3

Jonas Högberg