Square Enix

Rasar – mot nya ’FFVII’-versionen

Av: 

Alfred Holmgren

SPELA

Fansen besvikna på hur Final fantasy VII förändrats

Idag släpptes klassiska ”Final fantasy VII” på Iphone och Ipad.

Men vissa fans önskar att vi fått slippa denna konvertering.

De anser nämligen att Square Enix förstört sin klassiker.

”Final fantasy”-utgivaren Square Enix är van vid att vara i blåsväder. Seriens generöst uttryckt hängivna fans brukar inte vara nådiga mot speljätten när den begått ett misstag. Vreden var stor när Square Enix visade en trailer för ”Final fantasy VII”, seriens mest klassiska del, till Playstation 4 – och det visade sig att det var en ren konvertering, snarare än den remake företaget hintat om ända sedan PS3-tiden.

När en remake till slut utannonserades på E3-mässan i juni började många istället oroa sig för att de utlovade ingreppen i spelet skulle förstöra det.

Sämre musik

Något som vissa menar att Square Enix redan lyckats med i den helt nya IOS-konverteringen av ”Final fantasy VII”.

Spelet, som baseras på den gamla pc-versionen av originalet, dras bland annat med musik med sämre ljudkvalitet än Playstation-spelet. Dessutom krävs minst en Iphone 5S för att driva spelet – trots att det enligt uppgift går att emulera utan problem på jailbreakade exemplar av tidigare Iphones. Installationen kräver att man har hela 4 gigabyte ledigt utrymme på sin telefon eller Ipad.

”Vilket skämt”

Dessutom har Square Enix inkluderat valmöjligheten att stänga av så kallade random encounters, samt att automatiskt maximera sina karaktärers stats.

Något som i vanlig ordning fått fansen att rasa.

– Ett kommando för att maxa stats? Det gör verkligen upplevelsen billigare, säger en herr crazyhamsterfeet i en kommentar på sajten Eurogamer.

– Varför inkluderar de ens detta? Varför inte bara en knapp som säger ”game over”? undrar zepekit.

– Om det här är vad Square Enix tycker ska ingå så är jag riktigt orolig för PS4-remaken. De kommer ändra och lägga till saker som inte borde finnas där. Det kommer bli en casual-fest, ojar sig Nitramuse.

– Vilket skämt. Wow, bra jobbat. Om det hade varit 1995, suckar nickbonkersperry.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd - handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Square Enix

Playstation 4

Iphone

Ipad

Gaming