Nya ”Zelda” försenat

SPELA

Nintendos ursäkt: vill göra spelet ännu bättre

1 av 3

Fansen har redan väntat länge.

Men de kommer få vänta ännu mer.

Nintendo meddelar nu att deras hett efterlängtade ”Zelda”-spel till Wii U skjuts upp.

Det blir inget nytt ”Zelda” till Wii U i år. Nintendo, som tidigare varit fast beslutna att släppa spelet mot slutet av 2015, meddelade under fredagen att man nu väljer att senarelägga lanseringen.

”Zelda”-seriens ständige producent Eiji Aonuma säger i en Youtube-video att beslutet togs efter att utvecklingsteamet uttryckt önskemål om att implementera flera nya idéer i spelet.

”Flera nya möjligheter”

– Efter att jag utannonserade att spelet skulle komma 2015 så har regissören och många av medlemmarna i utvecklingsteamet arbetat hårt med att utveckla spelet. Under de senaste tre månaderna har vi upptäckt flera nya möjligheter, säger Aonuma.

– I takt med att vi arbetat med dessa möjligheter har helt nya idéer fortsatt att uppenbara sig och nu känns det som att vi har potentialen att skapa något som skulle kunna överträffa mina egna förväntningar.

”Ultimata” spelet

Aonuma säger att man gett upp tanken på att göra klart spelet lagom till ett särskilt datum och istället jobbar på att förverkliga alla de idéer man kläckt. Tanken är att skapa ”det ultimata och mest kompletta” spelet i seriens historia.

Många fans undrar nu om det här innebär att Nintendo planerar att släppa sitt nya ”Zelda”-spel både till Wii U och sin kommande spelkonsol NX på samma sätt som ”Zelda: Twilight princess” släpptes till både Gamecube och Wii. Det är i så fall inget som Nintendo vill diskutera i nuläget.

En sak är säker: spelet kommer inte visas upp på spelmässan E3 i juni som det tidigare var tänkt. Det meddelade spelföretaget via sitt Twitter-konto.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gaming

Zelda

Wii U

Nintendo