”New Vegas”-studion gör nytt ”South Park”-rollspel

Publicerad:

”Det behöver massvis med svärande, och det behöver massvis med barn som dör”

Populära tecknade tv-programmet ”South Park” har precis avslutat sin 15:e säsong i amerikansk tv.

Och mer ”South Park” är redan på väg – i form av ett rollspel utvecklat av ”Fallout: New Vegas”-studion.

Redan 1998 kom det första ”South Park”-spelet till Nintendo 64 – en förstapersonsskjutare där man bland annat kunde kasta snöbollar på kalkoner. Sedan dess har det släppts racingspel, plattformsspel och minispelssamlingar baserade på Trey Parker och Matt Stones ikoniska tv-serie.

Nu har det blivit dags för det första rollspelet. Utvecklaren är ”Fallout: New Vegas”-studion Obsidian. Parker och Stone har skrivit manus.

Påminner om ”Paper Mario”

Enligt Game Informer spelar man som en nyinflyttad unge i South Park. Handlingen kretsar kring en rollspelslek med de andra barnen i grannskapet som till slut förvandlas till ett riktigt äventyr.

I klassisk rollspelsanda finns det fem olika klasser att välja på – magiker, paladin, äventyrare, rogue och en ännu icke namngiven ”okonventionell” klass som Cartman hittat på.

Spelets menyer kommer man åt genom att ta fram sin smartphone i spelet. Där finns även en Facebook-liknande app som håller koll på hur många virtuella vänner man har och vad spelets olika fraktioner tycker om en.

Striderna är omgångsbaserade och påminner om ”Paper Mario” och ”Mario & Luigi”-spelen. Mellan uppdragen ges man tillfälle att utforska staden som man vill.

”Behöver barn som dör”

Och får man tro Obsidians chef Feargus Urquhart så sparas det inte på det krut som gjort serien så populär.

– Det här behöver vara ”South Park”, det behöver vara utflippat, det behöver ha en massa galen skit, det behöver en massa svärande, det behöver massvis med barn som dör.

– Om vi får problem med det så får vi hantera det då. Målet är: låt oss inte begränsa oss nu. Låt oss göra det ”South Park”, göra det tokigt, sedan får vi, som de säger, korsa den bron när vi kommer till den.

Jonas Högberg

Publicerad: