Spelarna vill hylla Robin Williams – i nya ”Zelda”

SPELA

Älskade Zelda – nu vill fansen föreviga honom i spelet

1 av 3
Robin Williams i en reklamfilm för ”Zelda: Ocarina of time 3D”.

Det är många som sörjer skådespelaren Robin Williams död.

Men det är också många som vill hylla hans livsgärning.

Nu sprids en namninsamling på nätet som hoppas kunna övertyga speljätten Nintendo att namnge en karaktär i nästa ”Zelda”-spel efter komikern.

Kort efter Robin Williams död fylldes nätet med hyllningar till komikern. Nu börjar mer avancerade hedersbetygelser dyka upp.

Den kanske mest intressanta är den namninsamling på Change.org som i skrivande stund fått stöd av drygt 93 000 personer. Syftet med den är att skicka en uppmaning till Nintendo att döpa en karaktär till ”Robin” i nästa ”Zelda”-spel.

Döpte dottern till Zelda

Robin Williams var nämligen en entusiastisk gamer, och älskade ”Zelda” så mycket att han döpte sin dotter efter spelserien. När Nintendo gjorde tv-reklam för 3DS-versionen av ”Zelda: Ocarina of time” passade man på att låta Robin och Zelda Williams föra speljättens talan.

Namninsamlingens initiativtagare, Nick Schaedel, förväntar sig inte att Nintendo ska skapa en ren hyllning till Robin Williams.

”Får leva för alltid”

– Det är inte rimligt att begära att Nintendo ska bygga om en karaktär, skriva om mytologin eller avbilda Robin Williams i spelet. Inte heller vill jag att de ska behöva störa familjen Williams i sitt sorgearbete för en sådan sak. Allt jag föreslagit är att man överväger att döpa en av karaktärerna till ”Robin”, skriver Schaedel.

– På så sätt får han leva för alltid i en värld han alltid älskat.

Nintendo har ännu inte kommenterat namninsamlingen.