Ett tempo som kan göra en utbränd

SPELA

"Team fortress 2" är ett rent flerspelarspel

Valve är möjligtvis den bästa spelutvecklaren i världen.

De är också utmärkta pedagoger.

I både "Half-life 2" (i synnerhet dess episoder) och komplicerade pusslet "Portal" integrerar de sättet att lära ut nya funktioner och möjligheter i speldesignen.

Och det är likadant i "Team fortress 2", den efterlängtade fortsättningen på den klassbaserade multiplayerklassikern.

Beslutet att stilisera uppföljaren som en tecknad serie gör att det omedelbart går att urskilja vem som är vän och vem som är fiende. Än viktigare spelar grafiken för de nio klasserna; det går aldrig att miste på vilken roll en spelare har.

Nybörjare blir dessutom omhändertagna med enkla tips om vad varje bana går ut på och hur man använder sin spion, fältläkare eller soldat.

Å andra sidan är "Team fortress 2" ett rent flerspelarspel, alltid klassindelat och har ett tempo som kan göra en utbränd.

Vilka som vinner?

De som blir experter på sin favoritsyssla och hittar ett lag med bra balans.

Fotnot: Vi har testat Xbox 360-versionen av "Team fortress 2". Spelet går inte att köpa fristående till Xbox 360 utan ingår i "The Orange box" som också inkluderar "Half-life 2", "Half-life 2: Episode One" och "Portal".

"The Orange box" kommer inom kort till Playstation 3.

Samlingen finns givetvis till PC. Till PC är det dessutom möjligt, via digitala butiken Steam, att välja vilka spel man vill köpa.

Peter Ottsjö