Dolph Lundgren gör tv-spelsfilmatisering

SPELA

Samarbetar med världens
mest hatade filmregissör

Uwe Boll har gett Dolph Lundgren huvudrollen i uppföljaren till hans tv-spelsfilmatisering ”In the name of the king: A dungeon siege tale”.

Dolph Lundgren är väl inte direkt känd för att ha bra smak eller för att välja sina roller med tillförsikt. Se bara på Sylvester Stallones ”The expendables”. Men frågan är om inte den svenska actionstjärnan nått den absoluta botten nu när han skrivit på för en film i regi av Uwe Boll.

Boll är ökänd för sina många och vidrigt dåliga tv-spelsfilmatiseringar, och har i skrivande stund regisserat åtta filmer baserade på tv-spel.

Nionde gången gillt

”In the name of the king 2” blir Bolls nionde försök. Den här gången har den tyske regissören inte ens tillgång till ”Dungeon siege”-licensen (vilken föranledde föregångaren), men det är inte något som verkar bekomma honom nämnvärt.

Lundgren är i alla fall positiv till projektet. I en intervju med bloggen Bloginity lägger han ut orden:

– Jag spelar en medelålders krigsveteran som dras in i någon slags medeltida maktkamp och som liksom får absolution för alla sina plågor i tjänsten. Det är en roll som jag bara kände för att spela. Det är kul att få använda mina skådespelarkunskaper då och då. Jag måste ju komma i form för ”The expendables 2”.

”Anfallen av ninjor”

Boll hade mer att säga om handlingen:

– Det utspelar sig till en början i nutid, i en stor stad, och vi har Dolph Lundgren som polis eller kampsportsinstruktör. En natt blir han anfallen av ninjor i sitt hus och sugs tillsammans med dem in i ett tidshål och förs tillbaka i tiden.

– Resten av handlingen utspelar sig femtio år efter historien i den första filmen, kungariket Ehb är förstört och alla är döda. Jason Statham och alla som var med i den första filmen är alla utplånade.

– Då får man veta att Lundgren är Jason Stathams son och att han skickades till framtiden, där han växte upp på ett barnhem, eftersom hans föräldrar kände på sig att de alla skulle dö. Så han är liksom den siste överlevande i kungafamiljen och den som ska ordna upp saker och ting.

”In the name of the king 2” börjar spelas in tidigt nästa år i Kanada.

Jonas Högberg