Spela

Oculus VR-grundaren dödshotad av spelare

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

”Förväntade oss negativa reaktioner, inte dödshot”

Förra veckan blev det känt att Facebook köper upp virtual reality-företaget Oculus VR.

Nu berättar Oculus-grundaren Palmer Luckey att han fått ta emot flera dödshot och obehagliga telefonsamtal som ett resultat av nyheten.

Markus Persson har protesterat – det blir inget ”Minecraft” till Oculus Rift.

Otaliga Kickstarter-investerare, som varit med och finansierat utvecklingen av Rift, har rasat.

Men Facebooks köp av virtual reality-företaget Oculus VR har fått än mer allvarliga konsekvenser. Grundaren Palmer Luckey avslöjar nu att företagets toppar och deras familjer fått ta emot otaliga dödshot.

”Helt oberättigat”

– Vi förväntade oss negativa reaktioner, men vi kunde inte tro att vi skulle få så många dödshot och hotfulla telefonsamtal, något som även våra familjer fått utstå. Sådan skit är helt oberättigad, särskilt eftersom det påverkar folk som inte har något att göra med Oculus VR, skriver Luckey på Reddit.

– Vi förväntade oss en reflexartad reaktion från människor som inte vet det vi vet och som inte kommer få ta del av den informationen än på länge. Vi förväntade oss en negativ reaktion, men det gör inte att vi tycker att det här är befogat. Mitt primära mål är att virtual reality ska lyckas på sikt, inte några sköna och varma känslor här och nu.

Carmack försvarar beslutet

Samtidigt erkänner Luckey att han också antagligen varit förbannad om han varit en ovetande investerare, berövad på den information som han säger sig ha.

Spellegendaren och ”Doom”-skaparen John Carmack, som numera är anställd på Oculus som teknikchef, har skrivit ett försvarstal å Oculus vägnar på Tumblr. Han menar att det var ohållbart för Oculus att fortsätta vara oberoende och göra stora tekniska framsteg med tanke på det stora intresset för vr och konkurrensen det kommer föda.

”Facebook fattar grejen”

– Ärligt talat förväntade jag mig inte att Facebook skulle köpa oss (eller så här snart). Jag har noll personlig erfarenhet av dem, och jag kan definitivt tänka mig andra företag som skulle ha mer uppenbara synergier. Å andra sidan har jag skäl att tro att de fattar grejen och att de kommer att bli en mäktig medhjälpare.

ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert: