Svenskarnas historiska seger: ”Det är otroligt”

avJonas Högberg

SPELA

Miljonregnet: The Alliance segrade stort i Dota 2-VM

1 av 4 | Foto: FAKSIMIL: http://www.youtube.com/user/wiiddzz
The Alliance tar emot segerbucklan på Dota 2-VM.

Världsmästerskapet i ”Dota 2” avgjordes inatt.

De historiska vinnarna är det svenska laget The Alliance.

– Det här är den största bedriften som någon svensk e-sportspelare eller något lag åstadkommit, anser Dreamhacks e-sportchef Tomas Hermansson.

Under natten till måndagen spelades finalen i ”Dota 2”-VM i Seattle mellan ukrainska laget Na´Vi och svenska The Alliance. Det blev en sevärd och otroligt spännande match som avgjordes först efter fem game.

Och det sista gamet lär gå till historien som ett av de mest spektakulära någonsin efter att ha svängt intensivt fram och tillbaka i de båda lagens favör. Men när stridslarmet slutligen dog ut stod The Alliance som segrare med 3–2. Det betyder att Gustav Magnusson, Henrik Ahnberg, Jonathan Berg, Joakim Akterhall och Jerry Lundqvist nu är cirka nio miljoner kronor rikare. Turneringens totala prispott är 18 miljoner kr, vilket också är den största summa som delats ut i e-sportsammanhang för ett och samma event. På Twitter flödar hyllningarna in till det svenska storlaget. Enligt Tomas Hermansson, e-sportchef på Dreamhack, har svensk e-sport nått helt nya höjder i och med den här vinsten.

– Otroligt. Det här är den största bedriften som någon svensk e-sportspelare eller något lag åstadkommit, skriver han.