En spelmässa med växtvärk

SPELA

28 216.

Så många besökare fick spelmässan Gamex första året.

– Förväntningarna och kraven är högre i år, säger projektledaren Gital Al-Ebeyawi.

Foto: DRAGPLÅSTER Förre ishockeyspelaren Börje Salming medverkar under årets Gamex.

Vad har Börje Salming, Blizzard och Tejbz gemensamt?

De kommer samtliga att närvara på Gamex i år.

Att en hockeylegendar, en världsstudio och en Youtube-kändis ingår i spelmässans mix säger något om vilka arrangören Kistamässan vänder sig till – alla. Gamex vill vara den familjevänliga festen på höstlovet – och rikta sig till hardcorespelarna.

Samtidigt har fjolårets framgångar gjort att årets upplaga bjuder på hetare spel – och många av dem släpps inte förrän nästa år. Däribland märks bland annat ”Mass effect 3”, ”Soul calibur V” och ”Ridge racer unbounded”.

– Branschen satsar mer på mässan i år. En mängd spel kommer att finnas spelbara före de släpps i handeln, säger Gital Al-Ebeyawi.

Diablo – en dragare

Förra året kom 28216 personer till Gamex. Målet i år? Att slå det rekordet.

– Intresset är stort i år också men förväntningarna och kraven är högre.

Vad har ni lärt er från fjolårets Gamex?

– Vi hade lite problem med logistiken, vi hade inte förväntat oss det höga besökarantalet. Det kunde bli lite långa köer, men detta har vi självklart satt in extra resurser för i år.

Är mässan mest en angelägenhet för Stockholmsbor?

– Vi har blivit kontaktade av några spelfantaster från Norden och även övriga Europa. En stor del av besökarna är självklart ifrån Stockholmsområdet, men det kommer många entusiaster från hela landet.

Varför behöver Sverige en spelmässa?

– För att efterfrågan på den svenska marknaden är stor. Det finns inget liknande i Sverige i dag. Det är helt enkelt en unik plats för alla gamers att mötas under ett och samma tak.

Vilken blir årets coolaste monter?

– Precis som förra året så finns det ett flertal företag som satsar väldigt mycket på sina montrar. Jag har fått se ett par riktigt häftiga ritningar inför årets mässa, men vill inte avslöja mer än så. Folk får helt enkelt ta sig till Gamex och kolla in allting själva!