”Min son på ett och halvt år är med och spelar”

SPELA

Kändisarna fick frågan: Vem vill du ge en Guldsticka till?

1 av 3 | Foto: Felix Herngren gillar ”Guitar hero III”.

Felix Herngren, 40, regissör och skådespelare

– "Guitar hero III" för jäkla roligt. Fast egentligen började vi väl med "Guitar hero II". Min son på ett och halvt år är med och spelar. "Gitarr" (Felix försöker uttala det på ett slags svengelska) var det andra ordet han lärde sig. Efter "mamma".

Orvar Säfström, 33, programledare, filmkritiker och författare till boken "250 tv-spel".

– Det är mycket svårt att välja en favorit från ett av de bästa spelåren genom tiderna. Det får bli "Bioshock" för det makalösa helhetsintrycket och den fantastiska stämningen. Men spel som "Call of duty 4", "Halo 3", "Mass effect" och många andra hade också förtjänat titeln. "The Orange box" slår egentligen allt men innehåller lite för mycket pre-2007-material för att räknas som 2007 tycker jag.

Peter Swartling, 44, talangscout och medlem i "Idol"-juryn.

– Det jag spelat mest i år är "Guitar hero II" till Xbox 360. "Super Mario galaxy" är väldigt bra också. Man känner direkt igen den världen samtidigt som man får känslan av något helt nytt.

Gry Forssell, 34, programledare.

– Jag har spelat "Guitar hero II" på Xbox 360 och "Guitar hero III" på Playstation 3. Jag gillar faktiskt gitarren med sladd bättre, det känns som om det blir en fördröjning ibland till den sladdlösa. Det stör mig något djävulskt. Men låtarna är bättre i trean.

Amy Diamond, 15, popsångerska.

– Jag tycker om "Buzz!", framför allt "The Hollywood quiz".

Ronnie Sandahl, 23, författare och journalist på Aftonbladet.

– "Fifa 08". "Fifa 07" var fjolårets bästa spel. "Fifa 06" var bäst för två år sedan. "Fifa 2005" var…ja, ni förstår. Man måste spela dem på Playstation 2.

Kristofer Ahlström, 28, nöjeschef på tidningen Café och spelskribent på Aftonbladet.

– "Mass effect" till Xbox 360. Man kan klaga på att det här bara var en vidareskarvning av deras tidigare moralkryssrally i "Star wars"-miljö. Men faktum kvarstår: inga andra gör lika magnifika rymdoperor som Bioware.

Alfred Holmgren, 24, redaktionschef på spelmagasinet Super Play och spelrecensent på Aftonbladet.

– Dött lopp mellan "Okami" och Super Mario galaxy. Det ena sätter punkt – eller snarare utropstecken – för en era, medan det andra ringer in framtiden.

Rösta här Årets spel Årets svenska spel Årets nykomling Årets sport/racing Årets spelkonsol