Roligare att sjunga i bilen

Av: Peter Ottsjö

Publicerad:
Uppdaterad:

KARAOKE Det här är ingen ”Singstar”-dödare.

Det är en besvikelse.

Vi blev alla bländade av de trådlösa, blinkande mikrofonerna. Och när Xbox 360-spelarna äntligen får chansen att sjunga karaoke är mikrofonerna trumfkortet.

Det finns några fler fördelar. Menysystemet är smidigt och snyggt. Det är enkelt att komma igång (bortsett första gången man kopplar in mikrofonerna) och spelet erbjuder 40 låtar.

Men sen övergår ”Lips” i en lång serie slarvfel.

Tonträff och tajmning bedöms i jakten på poäng. Är det tänkt. Men ”Lips” är så förlåtande att du i stort sett kan andas på mikrofonen och ändå räknas som en världsstjärna. Mikrofonerna är rörelsekänsliga. Understundom uppmanas du att skaka loss för högre poäng. Men en viss fördröjning gör att de momenten känns helt onaturliga.

De som inte sjunger kan delta genom att använda handkontrollerna för ljudeffekter, som maracas eller fingerknäppande. Det finns bara ett problem. Det är tråkigt.

Värst är brist onlineläge

Vi har ojat oss mycket över möjligheten att sjunga till sin egen musik. Man kan koppla in mp3-spelare (med varierande resultat) eller välja låtar från konsolens hårddisk. Men i praktiken är det roligare att sjunga i bilen; utan textrader undermineras hela poängen med karaoke.

Värst ändå – i synnerhet med tanke på annars formidabla nättjänsten Xbox Live – är bristen på ett vettigt onlineläge. Här finns några topplistor och några låtar att ladda ned. Det är allt. Jämför det med ”Singstars” 750 spår stora butik. Jämför det med ”Singstars” community med videoklipp och foton.

Hit the road, ”Lips”.

Och kom inte tillbaka förrän du rättat till det här.

Publicerad: