Spela

Wii U ökar efter att Xbox One avslöjats

SPELA

Efter utannonseringen: många frågetecken återstår

Microsoft har haft några tuffa dagar sedan de Xbox One.

Och nu fortsätter konsumenterna att tvivla på konsolen efter att det avslöjats att den inte stödjer tjock-tv.

Samtidigt har Nintendos Wii U-försäljning tagit stora kliv uppåt på topplistorna.

Spelvärlden har svämmats över av hån mot Xbox One efter att Microsoft avslöjade sin konsol i tisdags. Presskonferensens fokus på tv-tittande och brist på spel har upprört många hardcores-pelare. Osäkerheten kring begagnade spel och ständig uppkoppling har knappast lugnat konsumenterna.

Stort uppsving för Nintendo

Nu har Gimmegimmegames påpekat att konsolen inte verkar ha något stöd för analoga bildlösningar, utan bara har hdmi-portar. De som fortfarande har tjock-tv-apparater lider alltså risken att inte kunna använda Xbox One. Det finns konverteringssladdar att köpa, men frågan är om konsolen stödjer sd-upplösning över huvud taget.

Ett företag som jublar över Microsofts knackiga Xbox One-avslöjande är Nintendo. Några dagar efter presskonferensen tog Wii U ett gigantiskt kliv upp på Amazons försäljningslista. Digital Trends menar att försäljningen hade gått upp med hisnande 386 procent på fredagen.

”En miljard konsoler”

Och får man tro Microsofts Yusuf Mehdi, chef över Interactive Entertainment Business, så kommer den totala konsolförsäljningen, alla konsoler inräknade, bara att stiga i och med nästa generations konsoler.

– Försäljningen för varje generation har växt med i genomsnitt 30 procent, säger Mehdi till Official Xbox Magazine. Den här generationen kommer sluta på ungefär 300 miljoner enheter. Många branschexperter anser att nästa generation kommer sälja ungefär 400 miljoner. Men vårt mål är att tänka bredare och kanske sälja mellan 400 miljoner och kanske upp emot en miljard enheter.

Jonas Högberg

ANNONS

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela