Spela

Världens bästa Starcraft II-spelare till Stockholm

SPELA

I helgen inleds ny stor Dreamhack-turnering

”Starcraft II”
”Starcraft II”

I helgen belägras Globen av världens bästa ”Starcraft II”-spelare. 150 000 svenska kronor – och möjligheten att delta i höstens storfinaler – står på spel.

Svenska ”Starcraft II”-spelaren Johan ”Naniwa” Lucchesi på en turnering i somras.

E-sportåret 2012 ser ut att bli det mest välpackade någonsin. I USA storsatsar Major League Gaming på en rad e-sporttävlingar. Och svenska Dreamhack-organisationen har givit ett storstilat svar. Dreamhack Eizo Open 2012 är en tävling med fyra deltävlingar i ”Starcraft II” spridda över hela Europa – och storfinalen spelas i Jönköping i november.

1,2 miljoner kr i potten

Med en sammanlagd prissumma på 1,2 miljoner kronor lär tävlingarna locka till sig en stor del av världseliten. Det märks inte minst på deltagarlistorna inför premiärtävlingen, som hålls i Globen-annexet i Stockholm.

En av turneringens allra mest spännande spelare är kontroverssvensken Johan ”Naniwa” Lucchesi. Under de senaste veckorna har Naniwa radat upp fantastiska resultat i Sydkoreanska högstaligan, något som betraktas som ytterligare bevis för att svensken är mer än bara attityd. Kim ”Sase” Hammar är en annan intressant svensk protoss-spelare som kommer ställa upp i helgens tävlingar.

Koreanska proffs på plats

Utöver en rad skickliga svenskar kommer tävlingen också gästas av spelare som tyske Giacomo ”Socke” Thüs, amerikanske Greg ”Idra” Fields och holländske Joseph ”Ret” de Kroon.

Många räknar också med att de koreanska proffsen som anläder kommer placera sig högt. Till dem räknas Jung ”Genius” Min Soo och Lee ”Puma” Ho Joon.

Gruppspelet inleds under lördagmorgonen och fortsätter fram till söndag eftermiddag. Slutspelet drar igång söndag eftermiddag och vinnaren koras strax innan tolvslaget.

Michael Gill

ANNONS EXTERN LÄNK

3 för 2 på damtrosor hos Lindex! Få den billigaste på köpet. Rabatten dras av i kassan. Handla här

Lindex

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela