Är de levande döda på väg till ”GTA V”?

avJonas Högberg

1 av 6

Zombies är stapelvara i tv-spel.

Men än har vi inte fått se några ”riktiga” zombies i ”Grand theft auto”-spelen.

Nu ryktas dock Rockstar vara på väg att inkludera dem i ”GTA V”.

Är ”Grand theft auto V” på väg att få ett nedladdningsbart tillägg som inkluderar zombies i spelet?

Om man får tro Youtube-användaren Chr0m3xMoDZ så finns det en del som talar för det. Hen säger sig ha rotat runt i källkoden och hittat en dold menyskärm för framtida nedladdningsbara enspelaräventyr. De tre menyvalen är ”GTA”, ”Trevor” och ”Dead”.

Ingen vild gissning

Om ”Dead” väljs börjar spelets kod leta efter ”SPZombies”, av allt att döma en förkortning av ”singleplayer zombies” (enspelarzombies).

Många håller det för troligt att Rockstar har nya sidoäventyr planerade för ”GTA V”. Föregångaren fick två stycken: ”The lost and the damned” och ”The ballad of Gay Tony”.

Att en av de potentiella episoderna till ”GTA V” skulle ha ett zombietema anses inte heller vara en särskilt vild gissning.

Rockstar-utvecklade västernspelet ”Red dead redemption” belönades trots allt med den nedladdningsbara episoden ”Undead nightmare”, som skildrade en zombieepidemi som bröt ut i vilda västern.

Något liknande tilltag har ännu inte skådats i ”Grand theft auto”-spelen, även om spelarna varit kvicka med att designa zombie-moddar till tidigare spel. Rockstar har själva petat in små blinkningar, bland annat en skådespelare som vandrar runt i zombiekostym utanför en bio i ”GTA V”.

ARTIKELN HANDLAR OM

GTA V

Tv-spel

Youtube

Rockstar