Tv-spel

Så kan du ändra din karaktär i ”Diablo 4”

Av: 

Leo Pettersson

Barbarian i ”Diablo 4”.

Barbarian i ”Diablo 4”.

Foto: Blizzard

SPELA

Piercings, tatueringar, smink, hårfärg och skägg.

Det är bara några av de saker spelare ska kunna anpassa för sina karaktärer i kommande ”Diablo 4”.

Blizzard släpper i samma veva ny information om fler monster i spelet.

Det släpps ju två Diablo-spel i år. Dels mobilspelet ”Diablo Immortal”, dels ”Diablo II: Resurrected” – en finslipad version på den 21 år gamla klassikern.

Efterlängtade ”Diablo 4” får vi dock längta lite längre på. Troligtvis - förhoppningsvis - släpps det nästa år.

Men i denna längtan kommer nu Blizzard med ny information om spelet. Det ska, enligt egen utsago, bli den överlägset mest anpassningsbara titeln i spelseriens historia.

Ett exempel på hur rogue-klassen kan se olika ut.

Foto: Blizzard

Introducerar ”garderobssystem”

Sedan tidigare har fyra klasser presenterats: Druid, Sorceress, Barbarian och Rogue. Och dessa ska alltså gå att anpassa rejält utseendemässigt.

I Blizzards utvecklingsuppdatering, som kommer en gång i kvartalet, presenteras ett helt nytt ”garderobssystem” i vilket man ska kunna mixa mellan hundratals rustningskomponenter. Det blir även fritt fram att ändra färgerna på dessa.

Men kanske framförallt går det att anpassa utseendet på sin karaktär på ett sätt som man aldrig tidigare kunnat göra i Diablo. Vi pratar då om att ändra ansiktet, hårstilar, skägg, ögonbryn, piercingar, smink och tatueringar. Vissa alternativ kommer vara bundna till klassvalen men de allra flesta ska vara tillgängliga för alla.

”Vi hoppas att ni håller med (när ni spelar det) att det verkligen förbättrar upplevelsen av karaktärens resa när du utforskar Sanctuary”, säger spelets art director John Mueller i kvartalsrapporten.

”The blood bishop” är ett nytt monster i spelet som visas upp.

Foto: Blizzard

Nya monster

Det ges också ny information om monstren i spelet. Enligt Blizzard måste det finnas en tillfredsställelse i att döda dem - och för att det ska bli så behöver de vara estetiskt tilltalande.

I den aspekten lyfts två nya monster fram: ”The blood bishop”, en boss som baseras på vamyprblod och magi”, samt ”The skeleton lord”.

Utöver själva karaktärsdesignen går Blizzard, i vanlig ordning, in på detaljnivå i många av spelets delar. Men utöver dessa mer ”nördiga detaljer” ges det ingen information om till exempel när spelet ska släppas.

Nu får vi väl vänta ytterligare ett kvartal på nästa rapport om ”Diablo 4”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu 150 kr rabatt på köp över 1000 kr med värdekod! Hårvård, hudvård och skönhetsprodukter – se utbudet här på Lyko

Lyko

Publisert:

LÄS VIDARE

STOR GUIDE: Hetaste tv-spelen som släpps under resten av 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-spel

Activision Blizzard