Detaljerat och än mer finputsat

SPELA

Svenskutvecklade ”Hearts of iron 2” är rena guldspelet för dig som gillar strategi i stor skala. Det är utan tvekan ett av de mest detaljerade krigsspelen som går att få tag på. Varenda general från andra världskriget finns där, med fotografi och egenskaper, och varje liten truppslagsdetalj är korrekt.

I grunden är spelet en enda stor uppgradering av ettan som kom för ett par år sedan. Samma spelupplevelse, men i princip allting som sågades sist har fått sig en rejäl omgång av spelutvecklarna. Resultatet är ett helt omarbetat forskningsgränssnitt, ett nytt stridssystem, en stabs- och ledningsfunktion för trupperna i fält och massor med valmöjligheter för striderna. Nytt är också inslaget av partisaner. Ska Tyskland anfalla Ryssland måste du avdela rätt många enheter för att bevara ordningen i de ockuperade områdena. Även diplomatin har fått en ansiktslyftning, liksom dina möjligheter att handla med andra länder.

Sanningen är väl att du måste vara genuint intresserad av andra världskriget för att verkligen uppskatta ”Hearts of iron 2” fullt ut. Men är du det kommer du att älska spelet.

Therese Granlund