”Dramatisk feature” på gång i ”Minecraft”

Av: Jonas Högberg

Publicerad:
Uppdaterad:

SPELA

Uppspelta programmeraren: Ӏr som Mario 64

1 av 6

”Minecraft” är på väg att få en hemlig feature.

Och det är tydligen inte vilken feature som helst.

Enligt en anställd är den att likställa med självaste ”Super Mario 64”.

Det var länge sedan det hände något uppseendeväckande nytt med ”Minecraft”. Men kanske är det på väg att ändras nu.

Under måndagen twittrade spelutvecklaren Tommaso Checchi, som jobbar med mobilversionen ”Minecraft: Pocket edition”, att något är på väg att hända med ursprungsversionen av spelet till pc. Enligt Checchi ska spelets lead designer Jens Bergensten vara på väg att implementera en ny feature.

Som ”Super Mario 64”

– Nu är jag exalterad. @jeb håller på att lägga till en hemlig feature till pc-versionen, och den är fantastisk eftersom det är som ”Super Mario 64”.

– Enligt mitt personliga sätt att bedöma spel går skalan från 0 till ”som i ’Super Mario 64’”, så det här nya innehållet rankar jag ganska högt!

”Minecraft”-fansen har redan försökt gissa sig fram till vad det kan handla om och många tror att det rör sig om ett sätt att förvandla tavlor till teleporteringsapparater, på samma sätt som tavlorna i ”Super Mario 64” gömmer andra världar. Andra menar att det kanske rör sig om ett superhopp.

”Vill inte ha hajptåg”

Jens Bergensten har bekräftat det hemliga tillägget på Twitter.

– Jag ville inte ha ett hajptåg, men det går inte att stoppa ”Trollmaso”, eller hur? Ja, en ny dramatisk feature är på väg.

Och nästa vår kan spelupplevelsen bli än mer dramatisk. För några veckor sedan meddelade nämligen virtual reality-företaget Oculus att ”Minecraft” kommer gå att spela med Oculus Rift.

Missa inga spelnyheter eller trailers – följ Spela på Facebook!

Missa inga spelnyheter!

Följ Nöjesbladet Spela på Facebook och Twitter!

Nyheter Recensioner Intervjuer Trailers

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN