Spela

Ellen Page kritisk – mot ”The last of us”

SPELA

”Snodde mitt utseende – inte alls uppskattat”

Ellen Page gör inte rollen som Ellie i nya storspelet .

Men eftersom karaktären en gång i tiden såg ut att vara Pages spegelbild är det fortfarande många som tror det.

Och det är något som irriterar Ellen Page – som innehar huvudrollen i ett annat aktuellt spel.

Ellen Page och (till vänster) hennes digitala alter ego i kommande ”Beyond: Two souls”.

När ”The last of us” visades upp för första gången i december 2011 var det många som noterade karaktären Ellies likhet med skådespelerskan Ellen Page. Uppenbarligen var det något som även utvecklaren Naughty Dog insåg. Ett halvår senare hade Ellie bytt utseende, och liknade då mer den skådespelerska som faktiskt spelade henne: Ashley Johnson.

Syns i ”Beyond”

Men många tycks fortfarande tro att Ellen Page medverkar i ”The last of us”. Och frågar man Ellen Page själv är hon inte helt nöjd med det, mycket på grund av att hon faktiskt spelar huvudrollen i ett annat spel, David Cages ”Beyond: Two souls”.

– Jag antar att jag borde vara smickrad av att de (Naughty Dog, reds anm) snodde mitt utseende, men jag spelar faktiskt en roll i ett tv-spel som heter ”Beyond: Two souls” så det var inte alls uppskattat, skriver Page på forumet Reddit som svar på en användares fråga om de uppenbara likheterna.

”Spelades perfekt”

Naughty Dog har tidigare hävdat att det hela var ett sammanträffande, och kort efter Pages utspel twittrade ”The last of us”-regissören Neil Druckmann:

– Ellie från ”The last of us” spelades perfekt av @TheVulcanSalute. Ingen kunde ha gjort ett bättre jobb. Snälla följ henne och retweeta det här.

Jonas Högberg

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela