Cataclysm besegrar Black ops säljrekord

SPELA

Ny expansion, nya
försäljningsrekord

”World of warcraft: Cataclysm”, den senaste expansionen till världens största onlinerollspel, är det snabbast säljande PC-spelet någonsin.

Blizzard förstörde sin egen värld. Och spelarna älskar dem för det.

Siffrorna talar sitt tydliga språk. På bara 24 timmar lyckades ”Cataclysm”, den nya ”World of warcraft”-expansionen, sälja 3,3 miljoner exemplar över hela världen. Jämför det med ”Black ops” som sålde 5,7 miljoner sin första dag – till samtliga format. Det är alltså helt vansinniga siffror för MMO-giganten.

Slog sitt eget rekord

Den andra expansionen, ”Wrath of the Lich King”, hade det tidigare rekordet med 2,8 miljoner sålda exemplar dag ett.

Rekordet möjliggjordes tack vare att spelet släpptes samtidigt över hela Jorden. Att ”World of Warcraft” numera har hela tolv miljoner betalande spelare var med största sannolikhet också en bidragande faktor.

Blizzard nöjda

– Vi var tvungna att närapå förstöra Azeroth helt i ”Cataclysm”, men resultatet är vår bästa expansion hittills, kommenterade Blizzards grundare och president Mike Morhaim det hela i ett pressutskick. Vi vill tacka alla våra nya, existerande, och återvändande spelare över hela världen för deras otroliga entusiasm och stöd, och vi ser fram mot att höra vad de tycker om allt nytt innehåll.

Jonas Högberg