Sid Meier kan mycket bättre

SPELA

”Sim golf” är ett rätt bisarrt spel. Det går ut på att bygga en golfbana. Du börjar med ett litet startkapital, och bygger sedan hålen ett i taget. Ju fler och mer avancerade hål, desto fler medlemmar kan du värva. Och ju fler medlemmar, desto större inkomster får du. Men för att lyckas krävs också att du bygger restauranger, avancerade parkanläggningar, lyxhotell och egna flygplatser. Det hela handlar egentligen mindre om sporten golf än om bjäfset runt omkring.

Men visst är det kul. Att bygga banor är klurigt och man måste variera dem med lutningar, hinder och vinklar för att spelarna ska gilla dem. Du får hela tiden veta vad de tycker, så om du bara lyssnar på dem kan du bygga om banorna vartefter. Dessutom kan du gå ut och spela en runda själv, precis som i vilket golfspel som helst.

”Sim golf” är ett spel som håller länge. Man kan sitta i timmar och bygga och finjustera sin golfanläggning. Men samtidigt stör den lågupplösta, kantiga och rätt enkla grafiken, och spelet når inte på långa vägar upp till spelgurun Sid Meiers klassiska titlar ”Civilization” och ”Pirates”.

Therese Granlund