Blizzards server hackad – e-postadresser läckta

Foto: World of Warcraft En mängd säkerhetsdetaljer har läckt vid veckans hackning.
SPELA

De amerikanska servrarna för dataspelen World of Warcraft och Starcraft har hackats. Hackarna har kommit åt e-postadresser och säkerhetsdetaljer, uppger Blizzard i ett uttalande.

– Vi är väldigt ledsna att detta har hänt, skriver de.

En mängd e-postadresser och säkerhetsdetaljer har läckt ut från Blizzards amerikanska servrar för spelen World of Warcraft, Diablo och Starcraft, uppger företaget i ett uttalande.

Företagets säkerhetsteam har i veckan upptäckt ett intrång i datasystemet kring sajten Battle.net och har nu vidtagit åtgärder för att minska skadorna.

”En lista med e-postadresser för Battle.net-användare utanför Kina.

För spelare på Nordamerikanska servrar (vilket generellt innebär spelare från Nordamerika, Latinamerika, Australien, Nya Zeeland och Sydöstra Asien) har svaret på den personliga säkerhetsfrågan och information om mobil- och Dial-In-autentikatorer också kommits åt.”

”Vi är väldigt ledsna”

Det ska däremot inte ha läckt ut några kreditkortsnummer, fakturaadresser eller personnamn.

Vad Blizzards säkerhetsteam kan se är den läckta informationen inte tillräcklig för att hackarna ska komma åt konton på Battle.net.

”Vi tar säkerheten kring användarnas personliga information väldigt allvarligt och vi är väldigt ledsna att detta har hänt”, skriver företaget i uttalandet.