Black ops-utvecklaren: Arga fans bara förstör

SPELA

Anser att spelarnas dåliga
attityd ger oss sämre spel

Förhindrar negativa spelare spelbranschens utveckling? Det hävdar ”Black ops”-studions community manager Josh Olin.

Treyarch är inte den mest älskade spelutvecklaren just nu. Playstation 3-versionen av ”Call of duty: Black ops” har plågat spelare världen över med sina buggar, och trots otaliga uppdateringar från Treyarchs sida verkar det aldrig riktigt lösa sig.

”Rör sig i negativ riktning”

I en intervju med Now Gamer säger sig spelföretagets community manager Josh Olin se en ny trend i spelvärlden: arga gamers som förstör för utvecklarna bara för att de kan.

– Jag lever i medias eller de sociala mediernas värld varje dag, och ser hur tv-spelens sociala kultur rör sig i en mer negativ riktning samtidigt som teknologin och de sociala medierna fortsätter att växa, säger Olin.

”Förhindrar kreativitet”

– Mer och mer spelare tycks glömma vad den här branschen handlar om. Det är en kreativ bransch – den mest kreativa bransch som existerar. Alltför många utvecklare som prövar på nya saker blir sågade av experter och arga fans som vill vara motsträviga, ibland bara för sakens skull.

– Det enda den här attityden kan uppnå är att ytterligare förhindra kreativitet och utveckling, något som ingen rationell gamer som vill bli underhållen skulle vilja.

Målet för svenskarna: att krossa Call of duty

Jonas Högberg