Snyggast på Iphone

Av: Alfred Holmgren

Publicerad:
Uppdaterad:

till ”Infinity blade”

Chair Entertainment visade redan med sitt Xbox Live Arcade-epos ”Shadow complex” att de är experter på att göra spel som är större än sina plattformar. ”Infinity blade” är en ännu större sensation – ett Iphone-spel med grafik, ljud och djup i klass med många konsoltitlar.

”Infinity blade” är egentligen inte mer än en serie dueller mot belgian blue-tjurar i riddarrustning, men det tar dig till platser du aldrig visste gick att hitta i din Iphone. Jag har inte varit inblandad i särskilt många svärdfajter i mitt liv, men jag inbillar mig att ”Infinity blade” ställer ungefär samma krav på reflexerna.

Efter de första omgångarna – man börjar automatiskt om från början, med bibehållna stats men biffigare motstånd, varje gång man förlorar mot slutbossen – rampas spelhastigheten upp rejält. Det som tidigare krävde eftertanke och koncentration måste utföras instinktivt om man inte vill bli ett bepansrat huvud kortare.

Men aldrig någonsin saknar man en handkontroll. Eller en hd-tv. Chair har noggrant identifierat formatets begränsningar – och sedan valt att skita helt i dem. Det modet gör ”Infinity blade” till det bästa bärbara spelet sedan ”Solipskier”.

Om Iphone fortsätter växa som spelplattform i det här tempot kommer den snart inte få plats i fickan längre.

Publicerad: