Spela

”Jag älskar Wii U”

Av: 

Peter Ottsjö

SPELA

Del ett av Spelas stora intervju med Ubisoft-chefen Yves Guillemot

STOLT PAPPA I år firar Ubisoft, som vd:n Yves Guillemot grundade med sina bröder, 25 år.

Foto: AP

LOS ANGELES/STOCKHOLM. På åttiotalet grundade Yves Guillemot ett litet spelföretag tillsammans med sina bröder.

I år firar franska Ubisoft 25 år – som en av de mäktigaste aktörerna i spelvärlden.

Spela fick en exklusiv intervju med Yves Guillemot på spelmässan E3 i Los Angeles. Samtalet handlade förstås mycket om nya konsolen Wii U. Och lite om ”Beyond good & evil 2”.

Idag: del 1 av 2.

Vilka är dina intryck av Wii U?

– Jag älskar den. Det är ett mycket, mycket intressant nytt koncept med en revolutionerande kontroll. Vi behöver den för att kunna hantera allt som kommer nu. De sociala spelen kommer i hd och den här skärmen kommer att hjälpa otroligt mycket med det. Vi behöver kontroller som är mer intelligenta än de som finns idag. Så bara den här kontrollen kommer att medföra långt fler möjligheter för industrin. Den kommer att locka ännu fler konsumenter till industrin.

Men surfplattan finns redan, hemkonsolerna likaså – och Sony har precis presenterat Vita. Så var passar Wii U in? Vad är det som är så speciellt med den?

– Det är ett integrerat system som kommer att bli mycket billigare än en Ipad – och som kommer att användas med din tv. Så du kommer att kunna spela fantastiska Nintendo-spel och spel från andra förläggare. Ipad är bra, det finns bra spel till den, men inte några exceptionellt djupa spel. Så med Nintendos spel, tredjepartsspelen och den höga kvaliteten på grafik och med alla möjligheter att koppla ihop kontrollen med tv:n så tror jag vi kommer att få fantastiska upplevelser.

Mycket billigare än Ipad? Jag trodde inte Nintendo pratade priser än så länge?

– Det gjorde de inte och jag vet inte vad den kommer att kosta. Men du vet, en Ipad kostar 500 euro så det är inte så svårt att lista ut.

Vi såg lite om ett nytt ”Assassin’s creed” till Wii U. Vad kan du säga om det?

– Vår nästa utgåva av ”Assassin’s” kommer i en Wii U-version.

”Assassin’s creed: Revelations”?

– Nej, inte ”Revelations”. För framtiden.

Så det är ”Assassin’s creed 3”? Eller är det något annat?

– Det kan jag inte säga.

Hur många spel utvecklar Ubisoft till Wii U?

– Vi har utannonserat att vi gör fem spel (”Assassin’s creed”, ”Ghost recon online”, ”Killer freaks from outer space”, ett ”Rabbids”-spel och ett sport/familjespel, reds anm.).

Hur frustrerande är det för dig att det fortfarande inte finns några tecken på Playstation 4 eller nästa Xbox?

– Jag är inte frustrerad längre. Nu när Nintendo kommer med Wii U tvingas andra aktörer att agera. De har sina planer och jag tror de kommer att utannonsera saker efter det. När man ser vilken succé Nintendo kommer att göra så kommer det att pusha mot en ny generation.

Tror du att Wii U-kontrollen kan bli standard för hemkonsoler?

– Jag vet inte, det kan jag inte svara på. Jag tror att Wii U kommer att bli analyserad av konkurrenterna och de kommer verkligen studera hur den tas emot. Och sen kommer de att vara kreativa på egen hand, med Wii U i åtanke, att den kan vara ett bra sätt att underhålla människor.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert: