Succéspelet känns otajt och lättviktigt

SPELA

Nya Test drive unlimited 2 är tömt – på passion och liv

RACING Om någon bad mig skildra västvärldens yta, överflöd och tomhet på tiotalet skulle jag ge dem ”Test drive unlimited 2”.

Det är en klassresa, inget racingspel. Man börjar som en tjänare och slutar som en krösus. Allt går ut på att konsumera mera, samla lyxbostäder och exklusiva bilar. Det finns ett achievement som uppmuntrar till kläd- och frisyrbyten minst fyrtio gånger. Man kan skönhetsoperera sig på kliniker runt om Ibiza och Oahu, de två olika öarna i spelet.

Usel fartkänsla

Den ihåliga känslan förstärks av att själva racingen är så medioker: otajt fysik, lättviktiga bilar, usel fartkänsla – och massor av tävlingar man vinner utan att ens försöka ta en kurva rätt. ”Test drive unlimited 2” är packat med innehåll men Ibiza och Oahu är tömda på passion och liv. Så man belönar sig med en bil till. Eller ett hus. Eller nya moderna möbler. I det här spelet är man onekligen sina jävla khakibyxor.

Känns halvfärdigt

Det är en ödets hånskrattande ironi att allt tydligen inte går att köpa för pengar. När jag skriver det här har studion Eden Games fortfarande inte fått ordning på det som faktiskt skulle kunna ge ”Test drive unlimited 2” lite själ och hjärta: onlinecommunityt. Tillsammans skulle spelarna kunna skapa klubbar, utmaningar och spektakulära race – men i stället möts de av felmeddelanden och servrar som inte svarar.

Ett tecken i tiden, som sagt.