Wii U släpps 30 november

SPELA

Äntligen har Nintendo avslöjat när deras nästa hemkonsol, Wii U, släpps i Sverige.

Den 30 november sker det, och då kommer konsolen att finnas tillgänglig i tre olika paketlösningar.

Under torsdagen utannonserade Nintendo en mängd information om Wii U och dess framtid.

Hd-uppföljaren till den oerhört framgångsrika spelkonsolen Wii kommer att finnas tillgänglig i tre olika paketlösningar. Baspaketet innehåller en vit version av konsolen, den uppmärksammade Ipad-liknande kontrollen och 8 gb flashminne. Premiumpaketet är svart, har 32 gb minne, och innehåller även ställ till både konsolen och kontrollen, laddare till kontrollen, spelet ”Nintendoland” samt ett medlemskap i Nintendo Network Premium. Sistnämnda tjänst ger poäng på alla Wii U-spel och prylar du köper som sedan kan spenderas på nedladdningsbara spel.

Inget svenskt pris avslöjat

Zombiespelet ”Zombi U” kommer också få ett speciellt paket som i övrigt är identiskt med premiumpaketet.

Nintendo avslöjade inget europeiskt pris eftersom det bestäms av återförsäljarna här, men i USA kommer baspaketet kosta motsvarande 2000 kr och premiumpaketet 2300 kr. I Japan kostar de 2250 kr respektive 2670 kr. I Sverige bör priset landa någonstans kring 2500 för baspaketet och 3000 kr för premiumpaketet.

Nytt ”Bayonetta”

Nintendo visade även upp en strid ström av spel som kommer släppas till konsolen, bland annat konsolexklusiva ”New Super Mario bros U”, ”Rayman legends” och ”Lego city undercover”. Hajpade storspel som ”Call of duty: Black ops 2” och ”Assassin's creed III” är också på väg.

Det japanska spelföretaget passade också på att ge alla hardcorespelare en liten present i och med utannonseringen av den Wii U-exklusiva uppföljaren till stenhårda actionspelet ”Bayonetta”. 

Jonas Högberg