Spela

Som ett fotbollens ”World of Warcraft”

Av: 

Kristofer Ahlström

SPELA

Betyg: 3 av 5 plus Football superstars både finurligt och genomtänkt

Det är som att vara tillbaka på Lärkparkens idrottsplats på Gotland och alla hatar mig.

I min första match i ”Football superstars” tar det fem minuter, sen ligger mitt lag under med 4-0 och alla fyra målen är mitt fel. Varje gång min spelare fumlar med bollen drabbas jag av en skambränna som får mig att vilja hoppa ur huden.

Till slut skriver jag i chattfönstret: ”Passa inte till mig längre”.

”Football superstars” är som "World of Warcraft". Men det handlar om, ja, fotboll.

Att otränad ge sig in i spelet är en mardröm. Det är tillräckligt krångelstyrt även när man börjat få kläm på grejerna: man skulle behöva fyra armar för att koordinera alla rörelsedetaljer på tangentbord och mus. Seriöst, bara vänsterhanden måste ha koll på minst sex knappar samtidigt.

Men jag gillar tanken med ett onlinerollspel på fotbollstema. Idén känns självklar – sportspel är givna i rollspelsformatet där man tränar upp sina förmågor – och på pappret är det både finurligt och genomtänkt. Särskilt i fritidsupplägget där man tjänar sociala poäng genom att synas i media och på nattklubbar. Det är en snygg samtidskommentar där sportstjärnor är mer kända för vad de gör utanför än på själva planen.

Själva kärnan, spelmomentet, hade dock tjänat på en mer koordinationsvänlig konsolversion.

Till slut blir jag i alla fall bättre, och när jag efter några höftvrickande finter sätter mitt första mål skriver jag direkt i chattfönstret till mina medspelare:

”Rör mig inte!”

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert: