”Battlefield 3 är överlägset COD”

SPELA

Förhandsbokningarna
har gått upp med 600%

SÄKER SUCCÉ? EA tror stenhårt på sitt ”Battlefield 3”.

Intresset för Dices ”Battlefield 3” är skyhögt.

Electronic Arts uttalade mål att spöa ”Call of duty” ser inte längre helt omöjligt ut.

– Vi har helt enkelt det överlägsna spelet, menar VD:n John Riccitiello.

Det var på ett investerarmöte i onsdags som Electronic Arts VD John Riccitiello avslöjade att ”Battlefield 3” redan väckt stor uppmärksamhet på spelmarknaden. Förhandsbokningarna är redan sju gånger mer än de var för ”Battlefield: Bad company 2” – och då har ännu inte stora digitala återförsäljare som Steam och Impulse börjat ta emot bokningar.

Till attack – mot ”COD”

– Det är många som säger att de vill spela det här spelet från dag ett, sa Riccitiello på mötet enligt Gamesindustry.

– Vi vet att vi har en stor konkurrent. Men när vi tar oss an ”Call of duty” i höst så har vi den överlägsna spelmotorn, den överlägsna utvecklingsstudion och helt enkelt det överlägsna spelet. Vårt mål är att roffa åt oss en stor del av FPS-marknaden och få vår motståndare på defensiven.

Marknadsförs för 1,2 miljarder

– Med ”Battlefield 3” anordnar vi den största släppkampanjen för något spel i EA:s historia. Vi tror att spelserien är värd det. Vi vet att tillfället definitivt är värt det. Men visst betyder det att vi satsar väldigt mycket av våra tillgångar.

Det sista är en underdrift. Bara marknadsföringskampanjen sägs gå loss på 1,2 miljarder kronor. Tidigare i år liknade Riccitiello den kommande envigen mellan ”Battlefield 3” och ”Call of duty” vid ”en titanernas strid” – men ännu vet vi ingenting om hur Activisions motvapen kommer se ut.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Jonas Högberg