Spela

Microsoft inledde E3 med besvikelse

Av: 

Jonas Högberg

”Call of duty: Black ops 2” som visades upp imponerade inte.
”Call of duty: Black ops 2” som visades upp imponerade inte.

SPELA

Världens största spelmässa har startat.

Men E3 i Los Angeles inleddes i besvikelse.

Microsoft undlät att prata om nästa generations Xbox på sin presskonferens – istället utannonserade man en ny teknik som tar upp kampen med Wii U:s kontroll.

Microsoft hade redan på förhand sagt sig vara ovilliga att utannonsera sin nya, efterlängtade och beryktade konsol på årets E3, och de höll sitt ord. Amerikanerna yppade inte ett ord om nästa generations Xbox.

Strömmar material

Presskonferensen kom istället i mångt och mycket att handla om Xbox Smartglass, en ny teknik som kan strömma innehåll mellan Xbox 360 och så gott som alla smart phones och tablets. Den kan bland annat användas för att ge filmer och tv-program unikt extramaterial. Microsoft exemplifierade det hela med att visa upp ”Game of thrones” via en Xbox 360. På en tablet visades tv-seriens världskarta upp. Eftersom den var synkad med programmet visade den hela tiden upp var någonstans de olika karaktärerna befann sig i den fiktiva världen.

Teknologin kan även implementeras i spel. En användare spelade det amerikanska fotbollsspelet ”Madden” och använde sin tablet för att flytta runt medlemmar i sitt lag, något som sedan fick verkan i själva spelet när han återvände till det.

Inga spelnyheter

Likheterna med Nintendos kommande konsol Wii U var slående. Med skillnaden att de flesta redan äger den extra kontrollen i sin Iphone eller Android-tablet.

Spelen som visades upp imponerade dock inte lika mycket. ”Halo 4”, ”Call of duty: Black ops 2”, ”Resident evil 6” och ”Tomb raider” var alla redan utannonserade. Nya ”Splinter cell: Black list” har integrerat Kinect i smygandet, vilket innebär att man bland annat kan beordra luftanfall med rösten och lura vakter med tillrop. Det nya ”Gears of war”-spelet ”Judgment” flimrade förbi alltför snabbt, likaså det ”Portal”-liknande Kinect-spelet ”Matter”.

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

E3 | Spela | Nöjesbladet | Aftonbladet
Publisert: