Spela

”Battlefield 4” utannonserat

SPELA

Betatestet förväntas starta hösten 2013

”Battlefield 3”
”Battlefield 3”

Det har gått nio månader sedan hyllade svenska ”Battlefield 3” släpptes.

Ett spel som sålts i mer än 15 miljoner exemplar till dags dato.

Nu är uppföljaren avslöjad.

Det fanns aldrig några tvivel. Efter att svenska Dices förstapersonsskjutare ”Battlefield 3” sålde hela fem miljoner exemplar redan första veckan i handeln var det ingen som inte trodde att det skulle bli ytterligare en del i spelserien. Och redan månaden efter spelets släpp förra året råkade en av Electronic Arts chefer, Frank Gibeau, försäga sig under ett tal på ett amerikanskt universitet.

Förhoppningarna infriades

Och tidigare i år uttryckte producenten Patrick Bach och kreative regissören Lars Gustavsson sina förhoppningar om att det skulle bli ett ”Battlefield 4”,

.

Men nu är det till slut officiellt. ”Battlefield 4” är under utveckling.

Mer innehåll till ”Battlefield 3”

Det är i ett pressmeddelande för ”Medal of honor: Warfighter”, som släpps i oktober i år, som den hett efterlängtade uppföljaren tillkännages. De som förbokar ”Warfighter” kommer nämligen få exklusivt tillträde till betatestet av ”Battlefield 4”. Det beräknas dra igång hösten 2013, vilket betyder att själva spelet kan komma att släppas vintern 2013 eller våren 2014. Och med tanke på att många redan nu tippar att Microsoft och Sonys nya konsoler släpps under samma tidsperiod kanske ”Battlefield 4” är ett nästa generationsspel.

Dice jobbar även med nedladdningsbart innehåll till ”Battlefield 3”. Under sensommaren beräknas dlc-paketet ”Armored kill” släppas och innan året är slut kommer även ”Aftermath” och ”End game”.

Jonas Högberg

ANNONS EXTERN LÄNK

Rean fortsätter hos Åhléns – 50 % på utvalda varor!

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela

LÄS VIDARE

Här är Sveriges bäst säljande spel – genom tiderna