Blizzard avslöjar nya ”WoW”-expansionen

SPELA

Mists of Pandaria ska bli fjärde WoW-expansionen

”Warcraft”-världen skälver än en gång.

Nu har Blizzard utannonserat detaljerade planer för den fjärde expansionen till ”World of Warcraft”.

Redan i augusti började det mullra.

Då registrerade Blizzard titeln ”Mists of Pandaria”.

Och ikväll, på deras egen spelmässa Blizzcon, bekräftade de ryktet en gång för alla: ja, det är nästa ”WoW”-expansion, och ja, den kretsar kring pandaren-rasen från ”Warcraft III”.

”Mists of Pandaria” ger spelarna tillgång till den nya Pandaria-kontinenten, höjer leveltaket till 90 och introducerar den nya kampsportsspecialiserade klassen Monk – bland annat. I trailern (se länk ovan) visas en rad klipp från en asiatiskt influerad värld med starka färger och varierande miljöer.

– Spelarna har velat se pandaren i ”World of Warcraft” ända sedan spelet släpptes, och det glädjer oss att äntligen kunna återintroducera dem i Azeroth, säger Blizzards vd Mike Morhaime i ett pressmeddelande.

Hittills har inget sagts om ett releasedatum, men Morhaime lovar att mer information om ”Mists of Pandaria” kommer delges medan Blizzcon pågår. Och kanske är det bäst att de skyndar sig – antalet ”WoW”-prenumeranter är på nedgång, och i december släpper Bioware sitt enormt påkostade mmo ”Star wars: The old republic”.

Blizzard är vana vid att kunna ta den tid de behöver på sig med sina spel. Men frågan är om de kan fortsätta sitta lika tryggt på tronen efter mmo-spelens stundande midvinterblot.