Nintendos nya konsol kan släppas i juli 2016

avJonas Högberg

Häpnadsväckande uppgifter: NX klar tidigare än väntat

1 av 4
Nintendo-legendaren Shigeru Miyamoto har skapat klassiska serier som ”Super Mario”, ”Donkey Kong” och ”Zelda”.

Vi visste redan att Nintendos nya konsol NX ska avtäckas för första gången nästa år.

Nu påstås det dock att konsolen är närmare att färdigställas än vi trott.

I bästa fall kan den nå butikshyllorna redan i juli 2016.

Nintendo planerar att släppa sin nya konsol NX under 2016. Detta enligt Digitimes, som rapporterar att spelföretaget varit i kontakt med hårdvarutillverkaren Foxconn för att testa produktionen av NX-konsoler i oktober. Massproduktionen är sedan tänkt att inledas i maj eller juni 2016, och enligt källor till Digitimes kan NX finnas i butiker redan i juli samma år.

Kan ha böjbar skärm

Om Digitimes har rätt kommer 20 miljoner NX-konsoler produceras och skeppas till återförsäljare det första året.

Nintendo har än så länge varit väldigt förtegna om NX, som är ett kodnamn och sannolikt inte det riktiga namnet på konsolen. NX ska ha ”ett helt nytt koncept” och det finns spekulationer om att det kan involvera en böjbar lcd-skärm.

Miyamoto inte inblandad

En sak är säker: Shigeru Miyamoto, Nintendos – och kanske spelvärldens – mest hyllade spelgeni, har inte jobbat aktivt med utformningen av NX. Det avslöjade Miyamoto i en intervju med Forbes för några dagar sedan.

– Jag har dragit mig ur vissa delar av hårdvarusektionen och är mest fokuserad på spel nu – det nya ”Star fox”-spelet, till exempel.

– Självklart har jag koll på vad som händer med hårdvaran, men jag deltar inte aktivt i beslutsfattandet kring den, säger Miyamoto.

Inga detaljer i år

Den 62-årige japanen har tidigare haft mer än ett finger med i spelet kring utvecklingen av flera Nintendo-konsoler, däribland Wii och Wii U. Vad hans mindre handgripliga roll i NX-projektet kan komma att innebära för konsolen återstår att se.

Nintendo har upprepade gånger vidhållit att man inte har för avsikt att avslöja några detaljer om NX förrän 2016.

ARTIKELN HANDLAR OM

Nintendo