Då kommer Sonys hajpade vr-headset

SPELA

Sonys virtual reality-headset Morpheus har uppgraderats – innan det ens hunnit släppas.

Nu är hjälmen mer ergonomisk, erbjuder ett större synfält och klarar av att visa upp omgivningar i 360 grader.

Men framförallt har PS4-tillbehöret äntligen fått ett ungefärligt släppdatum: första halvan av 2016.

I måndags var det nya virtual reality-hjälmen Vive, utvecklad av speljätten Valve och mobiltillverkaren HTC, som stal rubrikerna.

Nu är det Sonys tur. Teknikföretaget har nämligen avslöjat en ny, förbättrad prototyp av vr-hjälmen Project Morpheus. Den nya versionen ska erbjuda en större vy samt förmågan att se omgivningar i 360 grader.

Lättare än förra modellen

Gamespot rapporterar att Sony dessutom är måna om att förbättra hjälmens ergonomi och display innan den dyker upp i butik. Och redan med den nya modellen ska skillnaden vara märkbar. Hjälmen, eller kanske mer korrekt glasögonen, fästs nu med ett enkelt band om huvudet och sägs vara betydligt lättare än den förra versionen, som Spela testade – och hyllade – på E3-mässan i somras.

Något pris har Sony ännu inte velat avslöja, men man siktar på att kunna släppa en konsumentversion av Morpheus till Playstation 4 under första halvåret 2016.

Rekordsiffra för PS4 under 2015

För att ytterligare understryka sin starka hand passade Sony även på att berätta hur många PS4-enheter som sålts till dags dato: 20,2 miljoner. Det innebär att 1,7 miljoner konsoler sålts bara under 2015.

Sony noterar i pressutskicket att användarbasen för Playstation 4 fortsätter att växa rekordartat, och att ingen tidigare Playstation-konsol kan matcha dess framgång.

Det kan dessutom inte deras konkurrenter göra. Enligt sajten VG Chartz beräkningar har Xbox One sålts i 11,5 miljoner exemplar, medan Wii U bara kommit upp i 9,2 miljoner.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sony