Succén ”censureras” – av skaparna själva

SPELA

Kritiserades för sexanspelningar – klipps bort

1 av 5

En ny version av actionspelet ”DMC: Devil may cry” släpps till Playstation 4 och Xbox One nästa vecka.

Men det är en delvis censurerad version.

Spelstudion Ninja Theory har nämligen valt att klippa bort en dialograd med sexuell natur.

Det är i en så kallad ”Definitive edition” som actionspelet ”DMC: Devil may cry” släpps på nytt nästa vecka.

När spelet – som är en reboot av klassiska ”Devil may cry”-serien – ursprungligen lanserades 2013 fick spelstudion Ninja Theory kritik för det hårda språket och de sexuella anspelningarna.

Därför kommer det kanske inte som en överraskning att en replik faktiskt klippts bort i den nya versionen av spelet.

”Irrelevant”

Repliken ifråga yttras av skurkens älskarinna som i den ursprungliga versionen säger: ”Världen är äntligen din bitch, precis som jag. Nu finns det inget mer att göra än att ta den i håret, böja den framåt och...”

I den nya versionen säger hon bara: ”Världen är äntligen din bitch”.

Ninja Theorys kreative regissör Tameem Antoniades hävdar i ett uttalande till Eurogamer att man klippt ner repliken eftersom den var ”irrelevant”.

Censurerade ”South Park”

– Vi har klippt en aning i den inledande mellansekvensen. Det handlar inte om censur eftersom det finns många fler liknande scener i spelet. Vi kände att den scenen var lite för långrandig och ska jag vara ärlig så gillade vi inte den repliken, säger Antoniades.

Ninja Theory är inte ensamma om att själva göra ingrepp i sina spel. När ”South Park: The stick of truth” skulle lanseras i Europa valde ”South Park”-skaparna Matt Stone och Trey Parker att lägga in textkort som substitut för bortklippta scener där anala våldtäkter och fejkade aborter figurerade. Självcensuren var i det fallet ett måste för att kunna följa vissa europeiska länders riktlinjer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Capcom

Xbox One

Gaming