Nintendo

Nintendo anställer Bowser

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

Skurkens namne får chefsposition på speljätten

Nintendo har anställt en ny försäljningschef i USA.

Han heter Bowser.

Marios nemesis Bowser är en av spelvärldens mest ikoniska karaktärer. Skräcködlan har trots allt kidnappat prinsessor i 30 års tid och tycks alltid stå beredd med en ondskefull plan i ”Super Mario”-spelen.

Och nu har Bowser fått jobb som vice försäljningschef hos amerikanska Nintendo.

Doug Bowser, alltså.

Jobbade på EA

Spelföretaget skriver i ett pressmeddelande som Polygon tagit del av att ”Doug Bowser inte kommer spruta eld utan ta sig an en ny roll som årtionden av erfarenhet förberett honom för”. Man poängterar också att Doug Bowser inte är släkt med Kung Koopa på något sätt.

Rekryteringen har mötts av jubel i spelvärlden och vissa har med humoristisk skärpa poängterat att rekryteringen är sällsynt klockren. Doug Bowser har nämligen jobbat på Electronic Arts i sju års tid. EA har utsetts till Amerikas sämsta företag två år i rad, 2012 och 2013, av The Consumerist.

Gannon poppis

För några månader sedan noterade dessutom Venturebeat att det snabbast växande namnet för nyfödda pojkar i USA är Gannon. Kanske kommer Doug Bowser någon gång i framtiden att ersättas av en person som bär samma namn som ”Zelda”-seriens ständige antagonist.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarshop hos Gina Tricot! Klicka hem årets hetaste trender här.

Gina Tricot

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Nintendo

EA, Electronic Arts

Gaming

Super Mario