De är världens bästa lag – i Counter-strike

Publicerad:
Uppdaterad:

Na’Vi vinner alla tävlingar som går att vinna i CS

Världens bästa lag var ett av de tävlande när årets ”Counter-strike”-final på Dreamhack Winter skulle avgöras. Slutresultatet förvånade ingen.

Na’Vi – mTw 2–0

De kom från ingenstans. Och nu, ett drygt år efter att Natus Vincere, eller Na’Vi, bildades är de det tveklöst bästa ”Counter-strike”-laget i världen.

I år har de vunnit såväl World Cyber Games som Electronic Sports World Cup och Intel Extreme Masters.

Lägg till Dreamhack Winter 2010 och en helt sanslös säsong är sammanfattad.

Inga överraskningar

Nej, finalmötet mellan ukrainska Na’Vi och danska mTw kändes aldrig riktigt spännande. Visst var regerande mästarna mTw – som tidigare i turneringen slagit ut två stora svenska lag, SK Gaming och Lions – med i matchen till en början. Det var länge jämnt på första banan Inferno och Danny ”zonic” Sörensen utmärkte sig med flera fina individuella prestationer. Men när Na’Vi väl bestämde sig trampade de gasen i botten och drog iväg med besked. Banan vanns med hela 16-6.

Ett av Na’Vis trick var att sätta tre spelare tätt intill varandra för att bevaka olika vinklar och förvirra motståndarna. Stundtals spelade laget helt perfekt.

Se upp, Sverige

När andra kartan visade sig vara Train var det många som tog ut segern i förskott, eftersom Na’Vi är erkänt grymma på just den banan. Därför höjdes ett och annat ögonbryn när mTw tog fem raka segrar och tände hoppet om en lång, hård finalfajt.

Men historien upprepade sig. Na’Vi visade att de är, taktiskt sett, fulländat som lag, när de återigen mosade mTw och tog hem andra kartan med 16–10. Galen glädje utbröt.

Vinsten innebär inte bara att Na´Vi vinner hundratusen kronor utan även att de därmed slår svenska laget Fnatics rekord i inspelade prispengar.

– Vi lovar att göra ett minst lika bra 2011, sa giganten Egor ”markeloff” Markelov till SVT efter matchen.

Alla svenska lag är härmed varnade.

Jonas Högberg

Publicerad: