Spela

Vill att kvinna ska spela Link

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

Nintendo-legendar lägger fram oväntat förslag

”Zelda”-hjälten Link är en man.

Men han borde spelas av en kvinna i en potentiell filmatisering.

Det anser Nintendos legendariske spelskapare Takashi Tezuka.

Nej, Nintendo har ännu inte utannonserat några planer för en filmatisering av ”Zelda”-spelen. Däremot har MTV gjort en intervju med två av företagets mest profilerade spelskapare, Shigeru Miyamoto och Takashi Tezuka, där  de tillfrågats om vilka skådespelare som borde spela Link, Mario och Luigi i potentiella spelfilmer.

”Luigi ung och snygg”

Som väntat nämner de båda japanerna inga namn – men lägger i Mario och Luigis fall fram ett absolut krav.

– Det skulle definitivt bli svårt att rollbesätta, säger Mario-skaparen Miyamoto. Men en sak vi kan säga om den gamla filmen (1993-filmen ”Super Mario bros” som sågades av en enig kritikerkår, reds anm) är att Luigi var väldigt ung och snygg (medan Mario var medelålders, reds anm), men Mario och Luigi är tänkta att vara tvillingar. Så skulle vi göra en ny film skulle rollerna definitivt behöva spelas av ett tvillingpar.

”Häftigt med kvinnlig skådis”

När det gäller Link har Tezuka, som producerat och regisserat ett dussintal ”Mario”- och ”Zelda”-spel, en något ovanlig önskan.

– Det här är mitt eget personliga önskemål, men det skulle vara väldigt roligt och häftigt om Link spelades av en kvinnlig skådespelare. En med ett pojkaktigt utseende.

Även om Nintendo inte sagt något konkret om huruvida man avser att producera filmer och tv-serier baserade på företagets karaktärer och varumärken florerar det i nuläget rykten om en animerad ”Super Mario bros”-film och en ”Zelda”-tv-serie med riktiga skådespelare.

Missa inga spelnyheter – gilla Aftonbladet Spela på Facebook!

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

Hbo Max

Missa inga spelnyheter!

Följ Nöjesbladet Spela på Facebook och Twitter!

Nyheter Recensioner Intervjuer Trailers

Publisert: