Markus Persson

”Jag har aldrig känt mig mer isolerad”

Av: 

Natalie Demirian

SPELA

Sålde företaget för 18 miljarder – nu skriver ”Minecraft”-skaparen om hur han mår

Markus ”Notch” Persson, 36, tjänade många miljarder när succéspelet Minecraft köptes upp av Microsoft.

På Twitter berättar han nu framgångens baksida.

”Jag hänger på Ibiza med ett gäng vänner och festar med kändisar och jag kan göra precis vad jag vill, men jag har aldrig känt mig mer isolerad”.

Markus ”Notch” Persson är en av världens rikaste människor.

Tidigare, bland annat i en intervju med Forbes, har Markus Persson sagt att många anställda på spelstudion Mojang blev besvikna när företaget köptes upp av Microsoft för 18 miljarder kronor. En affär som bidrog till att han i dag har en förmögenhet på drygt 10 miljarder kronor, enligt samma tidning.

– Vi skämde bort dem, och deras reaktioner sårar mig.

Något han nu under lördagen även twittrar om:

”När vi sålde företaget var det högsta prioritet att de anställda skulle tas hand om, och de alla hatar mig nu”, skriver han.

Under lördagen har han även twittrat en hel del annat om hur svårt det är att anpassa sig till livet efter framgångarna.

”Jag hänger på Ibiza med ett gäng vänner och festar med kändisar och jag kan göra precis vad jag vill, men jag har aldrig känt mig mer isolerad” och ”Problemet med att ha allt är att det inte finns anledningar till att fortsätta försöka, och att interagera med andra människor blir omöjligt på grund av obalansen”, skriver han bland annat, medan många av hans följare försöker peppa honom med tips och råd.

Samtidigt som de undrar hur han egentligen mår.

Väntar på vännerna

Han skriver också om hur livet är när han är hemma i Sverige.

”I Sverige sitter jag och väntar på mina vänner som har jobb och familj som ska ha tid att hänga, medan jag ser min reflektion i monitorn”.

I en forumtråd på sajten Reddit har Markus Persson tidigare berättat att han har svårt att vänja sig vid sin nya välbärgade livsstil.

Han avslutar det intensiva twittrandet med att skriva:

”Folk som nått plötslig framgång säger till mig att det här är normalt och kommer att gå över. Bra att veta! Jag antar att jag går och tar en dusch då!”

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa solglasögon och badkläder hos Åhléns - här är årets trender.

Åhlens

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är de största skandalerna i spelvärlden

ÄMNEN I ARTIKELN

Markus Persson

Minecraft

Mojang