Spelare lurades köpa mobilspel till datorn

SPELA

Colin McRae-fansen rasar mot förvirrande greppet

1 av 3 | Foto: Klassiska ”Colin McRae rally” till Playstation 1.

Härom veckan släpptes ”Colin McRae rally” till pc.

Många köpte spelet – i tron att det var en uppdatering av det 16 år gamla originalet.

I själva verket var det en uppdatering av ett mobilspel.

Den senaste tiden har otaliga olyckliga gamers rasat mot spelutvecklaren Codemasters. Anledningen är att spelstudion förra veckan släppte fjolårets mobilversion av ”Colin McRae rally” till pc, via nedladdningstjänsten Steam.

Beskrivningen av spelet visade sig dock vara minst sagt undermålig då många köpte det i tron att det var en uppdatering av det allra första ”Colin McRae rally”-spelet, som släpptes för 16 år sedan till pc och Playstation 1.

”Kommer inte uppskatta det”

Hundratals recensioner på produktsidan dömer ut förfarandet. De flesta anser att Codemasters lurat dem.

– Det här är helt uppenbart en portning av mobilspelet. Om du har kära minnen av ”Colin McRae rally”-spelen från Playstation/Xbox-eran så kommer du inte att uppskatta det här spelet, skriver ”tree the heavy”.

Venturebeat rapporterar att Codemasters tvingats ändra beskrivningen. Nu står det att läsa att spelet ”innehåller de bilar och banor som medverkade i fjolårets bästsäljande mobilspel”.

Mäklar fred

Codemasters community manager Lee Williams har försökt mäkla fred på Steams forum. De som vill kommer få pengarna tillbaka.

– Vi förstår att vissa som köpte ”Colin McRae rally” är upprörda och känner att de inte fått spelet de trodde att de skulle få. Vi har nu uppdaterat produktbeskrivningen, säger Williams.

– Vi har dessutom pratat med Valve för att se till att alla de som köpt spelet kan få pengarna tillbaka. Återbäringsmöjligheten kommer finnas tillgänglig till och med den 19 augusti.