”Grand theft auto V” slår alla rekord

Publicerad:

SPELA

Fortsätter sälja i raketfart – efter ett och ett halvt år

1 av 26

Att ”Grand theft auto V” är en rungande försäljningssuccé har knappast undgått någon.

Nu meddelar Take-Two att man skeppat otroliga 45 miljoner exemplar av spelet till butiker.

Det är nästan dubbelt så mycket som föregångaren ”GTA IV”.

Kort efter att ”GTA V” släpptes till Playstation 3 och Xbox 360 i september 2013 slog spelet inte mindre än 6 försäljningsrekord. Det var bland annat den underhållningsprodukt som dragit in mest pengar under de första 24 timmarna, och även den produkt som nått 1 miljard dollar i intäkter snabbast. Inom kort hade spelet passerat 25 miljoner sålda exemplar – och därmed sålt bättre än succén ”GTA IV”.

10 miljoner på en månad

Men det är fortfarande många som vill spela ”GTA V”. Så mycket är glasklart när man beaktar de senaste siffrorna från spelets utgivare Take-Two.

När 2014 led mot sitt slut hade spelföretaget nämligen skeppat totalt 45 miljoner exemplar till butiker världen över. Det inkluderar 10 miljoner av den uppdaterade versionen som släpptes till Playstation 4 och Xbox One i november förra året.

Mer ”GTA” på gång

Exakt hur många av dessa som faktiskt sålts till kunder är osäkert, men Video Game Chartz hävdar att det rör sig om drygt 42 miljoner exemplar.

Och fler lär det bli. Den 24 mars släpps nämligen till slut pc-versionen av ”GTA V”. Dessutom ska det efterlängtade och ständigt försenade co-op-läget Heists dyka upp under våren.

Publicerad: