Aftonbladets läsare till Black ops-utvecklaren: Sluta böla!

SPELA

Går till motangrepp efter
att Treyarch beklagat sig

Foto: Omstritt stridsspel.

Den senaste tidens krångel kring PS3-versionen av ”Black ops” väcker nästan mer vrede än när ”Call of duty” pekades ut som träningsredskap för terrorister.

Härom veckan gick utvecklaren Treyarch ut med ett meddelande till alla arga spelare: Sluta klaga!

Så här svarade Aftonbladets läsare.

”Treyarch har rätt”

enarvonutter: ”killen har helt rätt. det gnälls så inåt )((¤/(# bland alla gamers. är inte spelet det minsta lika föregångaren så grinar folk sönder.”

Valentine: ”Det som folk inte fattar här är att spelutvecklare ges för lite tid av publishers att utveckla nya bättre spel. Ofta ges dom mindre tid än för spelen som gjorts innan men ska ändå utveckla en bättre produkt. När man får ett spel som är fullt med buggar har antagligen teamet jobbat halvt ihjäl sig redan för att få ut en någorlunda bra spel. Det fansen borde göra är att kräva att publishers ger mer tid och pengar till utvecklingen. Då kommer ni få bättre spel. Angående pengarna så är det publishers som får största delen. /spelutvecklare”

KillBox: ”Whats the big deal ? Det är ju bara ett jävla spel..en lek..det är inte på riktigt. Get a life nördar. Det bevisar hur patetiskt torftiga liv olika småexistenser har när de för deras ’imaginary girlfriend’ försöker förklara varför de är he he ’arga’ på xxx eller yyy i sin imaginary värld. Det är ju för fan bara ett spel...”

Tobbe_V: ”Ni som klagar vart är problemet??....byt in eran PS3 mot en xbox, ni behöver säkert bara lägga några spel emellan för att få uppleva riktig spelglädje ni med..plain and simple!!”

dfsvdsb: ”Det har fungerat utmärkt sedan de två senaste uppdateringarna. Sluta gnälla...”

”Treyarch har fel”

Mole10O: ”Treyarch skyller sin inkompetens på kunderna? Det måste ju vara ett skämt!”

glapparn: ”dåligt spel ger sämre attityd, att de skyller ifrån sig på spelarbasen, har de ingen respekt för kunderna?”

Kermann: ”Haha. Ja, jäklar ja. Om de slutade göra kassa spel, så kanske fansen inte skulle bli så negativa. :-D”

Scyphe: ”’Förhindrar kreativitet’ - ah, så det är spelarnas fel att Treyarch och andra utvecklare kopierar sina egna och andras spel och sätter ett nytt namn för att i slutändan släppa ett spel som är likadant som tio andra på marknaden, utan innovation eller djup? O_o”

Kruzty: ”Activision kör ner CoD i skiten! Activision har ingen själ längre, de bara pumpar ut spel för att tjäna pengar, sen om det är bra eller inte, det skiter dom i fullständigt! Black ops, sämsta cod någonsin!”

Robbbert: ”Men gråt då! skyll på fansen för att ni har hackat efter lite och snart inte ligger på topp längre. Battlefield 3 kommer snart och jag hoppas att det kommer knocka ut call of duty serien efter detta uttalande.”

PistonHondo: ”Sikket skitsnack. Sluta släpp spel innan de är testade ordentligt! Klart som fan folk blir förbannade när de lägger ut 5-600 kronor för ett spel och sen fungerar det inte som utlovat.”