Monty Python slår tillbaka i nytt spel

SPELA

Medverkar i spel på
Facebook & Iphone

Monty Python-gänget gör spel igen, för första gången på 14 år. Den här gången till Facebook och IOS.

”Ministry of silly games” heter det nya Monty Python-spelet. Det är spelskaparen Zattikka som har utvecklat det i samarbete med Python-veteranerna Terry Jones och Terry Gilliam. Det kan spelas gratis på Facebook (en sanning med modifikation, då mikrotransaktioner för köp av kläder och dylikt kommer att finansiera det hela) någon gång under våren.

Mata herr Creosote

Spelet fokuserar på minispel av typen mata herr Creosote (tjockisen från ”Meningen med livet”) och samla poäng så länge du lyckas undvika mintchokladen (som gör att han spyr). Man kan även katapultkasta kor mot franska slott och spela rysk roulette med överklassidioter. Allt går i samma vansinniga stil som Terry Gilliams ursprungliga animationer för tv-serien – till exempel är Gud en karaktär i spelet.

”Känns underbart”

– Jag antar att min visuella ton alltid har varit lite tv-spelsaktig, så det känns underbart att faktiskt se mina grejer i spel till slut, säger Gilliam i pressutskicket. ”Ministry of silly games” ser ut som det som fanns inuti mitt huvud när jag skapade alla dessa ikoniska bilder.

Och det är inte det enda Monty Python-spelet som är på gång. Inom bara några veckor släpps ”Monty Python cow tossing” till IOS, som ser ut att vara väldigt inspirerat av ”Angry birds”, berättar Pocketgamer.

Jonas Högberg