Spelföretag skäms för ”sexig” tennis-trailer

SPELA

Försökte stoppa Top spin-
trailer med Serena Williams

KONTROVERSIELLA KURVOR Serena Williams i Top spin 4-trailern.

En ”sexig” trailer för nya tennisspelet ”Top spin 4” med Serena Williams rumpa i fokus har gett upphov till stor förvirring i spelvärlden.

Skälet? Spelföretaget som ligger bakom den vill inte kännas vid den.

”Världens sexigaste tennisspelare” och ”världens sexigaste tennisgamer” spelar huvudrollerna i 2K Sports trailer för nya ”Top spin 4”. Tolfterankade tennisstjärnan Serena Williams är den ena, skådespelerskan Rileah Vanderbilt den andra.

Stön och grymtningar

Trailern tar inte direkt fasta på tennisaspekterna i spelet, utan visar istället upp de båda utmanande klädda kvinnorna i slowmotion. Stön och grymtningar ackompanjerar musiken, eldflammor dominerar bakgrunden.

Trailerns innehåll är tillräckligt för att skapa uppståndelse, men det riktigt märkliga med det hela är att de som beställt och betalat för den, 2K Sports, inte vill kännas vid den. Uppenbarligen ska trailern ha lagts upp på Youtube av Vanderbilt, skådespelerskan i filmen, utan spelföretagets godkännande.

”Inte tillåten”

”Som en del i processen att skapa reklamkampanjer för att stödja våra titlar försöker vi alltid hitta många olika kreativa sätt att göra det på. Den här videon är inte del i den här titelns slutgiltiga reklamkampanj och dess distribution är inte tillåten”, löd 2K Sports officiella uttalande till Joystiq.

Vilket skapar en hel del frågor. Är 2K Sports rädda för att bli utmålade som sexister? Är trailern helt enkelt inte klar? Eller är det hela ännu ett listigt uttänkt PR-jippo för att skapa så mycket uppmärksamhet som möjligt för produkten ifråga?

Jonas Högberg