Nu finns ”Pokémon Go” i Sverige

SPELA

Succéspelet är här

1 av 5 | Foto: Spelare ska fånga så många varelser som möjligt.

Spelet ”Pokémon Go” blev en världssuccé när det släpptes för en vecka sedan – och nu har det kommit till Sverige.

”Pokémon Go” finns nu för Android och iOS i Sverige. Det har även släppts i Norge, Danmark, Finland och Irland, enligt en tweet från Pokémon GO News.

Så nu är det bara att sätta igång Pokémon-jakten.

I mitten av 90-talet skapade den japanska speldesignern Satoshi Tajiri det som senare skulle bli ett popkulturellt fenomen. Nämligen Pokémon.

Efter lanseringen av den senaste Pokémonprodukten har fenomenet fått ett rejält uppsving när det gäller popularitet. Nintendos mobilspel ”Pokémon Go” släpptes den 6 juli och tog snabbt över hela världen.

Spelar i den riktiga världen

Spelet går ut på att spela som en pokémontränare och fånga så många varelse som möjligt - men i den riktiga världen. Telefonens GPS känner av var du befinner dig samt hur nära en pokémon du är. Figuren syns i mobilkameran och när det är dags att fånga den kastar du bara pokébollen som visas på skärmen. Vidare kan du träna dina pokémon och tävla mot andra tränare.

Väldigt populärt

Hysterin kring spelet har fått det att toppa flera listor över populära spel. Det har installeras på fler enheter i USA än vad ”Candy Crush”, Viber, ”Clash of Clans”, Linkedin och Tinder gjorts.

Men det har också skapat trubbel. Shayla Wiggins, 19 år, ville bara hitta en gullig vattenpokémon i mobilspelet men hittade en död kropp. Några tonåringar i Storbritannien gick vilse i en grotta när de letade figurer i spelet. De räddades därifrån, men fick inte med sig några Pokémon. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Pokémon