Osexigt – men underhållande

Publicerad:

Nedladdningsbara Haunt är det roligaste till Kinect hittills

ÄVENTYR Förr satte monster skräck i oss. Idag runkar vi till dem. Glittrande vampyrmuskler i ”Twilight” och bögporr i ”LA zombie” har förvandlat den moderna människan till nekrofil. Det är okej att tända på döda kroppar, så länge de är sexiga och fiktiva.

”Haunt”, däremot, innehåller de mest avtändande spökväsen som någonsin animerats. Den enda talande karaktären, tavlan Benjamin Muldoon, är ful som stryk (och tvingas därför charmera mig med humor istället).

Överraskande roligt

Gastarna som hemsöker huset påminner dessutom om snorloskorna från den dessvärre odödliga b-filmen ”Ghostbusters”. Bortsett från det är ”Haunt” vad man önskat att Harry Potter-spelen varit – barnsligt obehagligt med festliga mörka korridorer. Utvecklarna Nana On-Sha och Zoë Mode bjuder på överraskande roliga spelmoment, däribland att åka spöktåg och sparka gaströv med sina egna fötter.

Spela instrument med händerna

Bakom spelet ligger Masaya Matsuura, mannen som fyllt en mindre massgrav med musik- och Tamagotchi-spel. Han har tagit till vara på både Kinect-funktionen och sitt musikintresse. Förutom att hålla för öronen när spökena skriker spelar man instrument med händerna och lyssnar till toner för att lösa några av spelets många pussel.

”Haunt” innehåller varken glittriga manskroppar eller porr. Ändå har jag aldrig haft så roligt med Kinect förut. En natt med paranormal bdsm leder till lika mycket tillfredsställelse som träningsvärk.

Kerstin Alex

Publicerad: