”Battlefield” blir en komediserie

SPELA

Svensksuccén vill erövra ännu ett medium – tv:n

Svenskutvecklade ”Battlefield: Bad company” har redan erövrat spelvärlden.

Nu är det dags att ta sig an tv-mediet.

Amerikanska tv-bolaget Fox har gett grönt ljus för en ny actionkomediserie baserad på de populära spelen.

Spelvärlden räcker inte till för svenska ”Battlefield: Bad company”. Nu ska den uppskattade spelserien agera underlag för en ny amerikansk tv-serie som ska produceras av Fox.

”Alias”-författare inblandad

Enligt Deadline Hollywood är det manusförfattaren John Eisendrath, mest känd för ”Alias”, som ligger bakom det hela. Han ska skriva manus till vad som ser ut att bli en actionkomediserie med entimmeslånga avsnitt.

”Battlefield: Bad company”-spelen handlar om en liten brokig enhet av bråkmakare och labila personer som den amerikanska försvarsmakten anser vara högst försumbara. Tv-serien kommer att kretsa kring vad som händer när de fyra karaktärerna avslutat sin militärtjänst och gett sig in i den privata sektorn.

Påminner om ”The A-team”

Det visar sig då att det smutsgöra som Bad Company-enheten tvingades utföra i det militära har varit lite väl smutsigt. Kvartettens före detta befälhavare är plötsligt ute efter dem i hopp om att sopa igen spåren efter sig – som leder hela vägen upp i regeringen.

Det låter med andra ord som att det kommer att bli en uppdaterad version av den klassiska 80-talsserien ”The A-team”.

Svenska spelutvecklaren Dice kommer att vara med på ett hörn. Producenten Patrich Bach kommer att agera exekutiv producent tillsammans med Eisendrath och Patrick O’Brien från Electronic Arts.

Jonas Högberg