Spela apa i höst

SPELA

”King Kong” gör comeback

Jack Black får instruktioner av Peter Jackson.

King Kong lever.

I december släpps Peter Jacksons nyversion av jättegorillan. Men först kommer spelet.

Aftonbladet har förhandstestat ”King Kong”.

Foto: ubisoft
Regissören Peter Jacksons mastodontfilm "King Kong" kommer i december - men redan i november kan du själv smaka på livet som jättegorilla i spelet med samma namn.

Ordvitsen får ursäktas.

Men att spela apa kommer troligtvis vara det häftigaste inom tv–spelsvärlden i höst.

I ”Peter Jackson’s King Kong” är huvudrollen splittrad i två delar: dels som Adrien Brodys karaktär i filmen, förste styrman Jack Driscoll.

Kort stubin

Dels som en hundratons gorilla med notoriskt kort stubin.

Som King Kong krossar man bilar, klättrar på skyskrapor och brottas med dinosaurier i scenarion som hämtats ur storbudgetfilmen.

Jackson involverad

Peter Jackson själv är i högsta grad involverad i projektet.

–Vi har en person på företaget som regelbundet reser för att träffa Jackson, var han än befinner sig i världen, för att visa upp de senaste bilderna av spelet för godkännande, berättar Fredrik Moberg, nordisk pressansvarig på spelföretaget Ubisoft.

Samarbetet gör att spelsekvenserna har en mycket filmisk närvarokänsla. Dessutom bidrar alla skådespelare från filmen – bland andra Jack Black, Naomi Watts och Adrien Brody – med sina röster till spelet.

Manuset följer filmens story, med viss utbrodering.

En kombination

–Vi tittade på nyckelscener både ur film– och interaktiv synvinkel, och lyckades förhoppningsvis skapa en kombination av det bästa ur båda världar, säger Peter Jackson i en intervju med spelsajten Gamespot.

”Peter Jackson’s King Kong” släpps i slutet av november till samtliga konsoler. I början av december kommer det även till Xbox 360.

King Kong-regissörens drömprojekt

Kristofer Ahlström