Bäst på nätet

1 av 3
SPELA

”Mechassault” var en av de första nätspelsanpassade titlarna till Xbox. I tvåan har man skakat fram ett större och lite mognare spel med fler enheter och bättre känsla. Den här gången har ”mechpiloten” fått mer utrymme, och med några snabba knappkombinationer kan du kapa eller sabotera fienderobotar, eller kasta dig in i något annat fordon och fajtas på marknivå en stund. Varje metallkille har förstås sina speciella vapen och styrkor, och nu kan du till och med klättra uppför väggar om det krävs.

Det är mäktigt att trampa omkring i en stenhård jätterobot och skjuta sönder allt som råkar komma i vägen, oavsett om det är stridsvagnar, helikoptrar eller hela tunnelkomplex som ska raseras. Och det är fortfarande lika befriande enkelt att komma in i matchen. Men trots finputsningarna bjuder spelet inte på någon större variation – det är samma platta story och smått enformiga utmaningar i längden som tidigare. Efter ett tag går det mesta på rutin.

”Lone wolf” funkar bäst över Xbox Live, men engagerar överlag varken mer eller mindre än vilket halvschysst actionlir som helst.

Therese Granlund